Tervetuloa taidekauppiaiden Pia ja Patrik Edmanin kotiin

18.01.2020

Täällä luonnon rauhassa kauniissa miljöössä asuu nelihenkinen taiteeseen rakastunut perhe. Pia ja Patrik Edman ovat Taiko - taidekauppa verkossa perustajat. Taikon tarina sai alkunsa 2016, kun Pia ja Patrik olivat huomanneet, että suomalaisen taiteen ostaminen netistä oli käytännössä mahdotonta, eikä monilla taiteilijoilla ollut paikkaa, jossa myydä taidettaan suuremmalle yleisölle. Pian he kartoittivat markkinatilanteen ja totesivat, että Suomen taidemarkkinoilla on digitaalinen aukko, johon Taiko toisi ratkaisun. Ja näin Taiko- taidekauppa verkossa oli syntynyt. 

Pia kertoo, että suomalaista taidetta tulisi olla helposti saatavilla ja teoksen valinnan voi Taikon kautta tehdä vaikka kotisohvalta. Taikolla onkin nettisivuillaan palvelu, jossa voi ladata ohjelmaan kuvan tilasta, johon teos olisi tulossa ja lisätä virtuaalisen kuvan teoksesta siihen.  Kerrassaan loistava mahdollisuus "testata" teosta kotona digitaalisesti.

Vuona 2011 valmistuneessa talossa on 150 neliötä ja tilava sisäpiha, jossa perheen nuorimmaiset pelaavat ahkerasti jalkapalloa. Pia ja Patrik muuttivat Helsingistä takaisin Varsinais-Suomeen ja talo nousi pystyyn arkkitehtiystävän suunnitelmien pohjalta. Sukulaiset olivat suureksi avuksi rakennusvaiheessa, Pia toteaa. Suojaisalla terassilla vietetään kesäpäiviä yhdessä. 

Valoisa ja tilavaa eteinen on perheen unelma. Tässä mahtuu pukemaan ja aamut sujuvat mutkattomasti. 

Eteisen hurmaavan senkin yllä on Sonja Duen maalaus. 

Talo on L-muotoinen ja pitkien käytävien varrelta löytyy kolme makuuhuonetta. Pia esitteli työhuoneessa olevaa taulukollaasia, josta löytyy perheen aarteita mm. Solveig Lehtosen kaksi teosta (alarivin kaksi vasemmalta) ja muita rakkaita vuosia mukana kulkeneita teoksia.

Talon kulmassa on keittiö ja olohuone.  Saareke erottaa keittiön omaksi alueeksi ja tila onkin todella toimiva varsinkin, kun perheessä vilistää aktiivisia lapsia. Pia naurahtaa ja kertoo, että käytävillä potkitaan palloa jatkuvasti. Suuret ikkunat tuovat luonnonvaloa joka suunnasta. 

Keinutuolin ja lipaston yllä on Anne Bjerren värikäs teos.

Kaunis valkoinen piano sopii täydellisesti Mika Natrin maalauksen kanssa yhteen. Tässä on harmoninen tunnelma.

Valokatkaisimien yllä  on Vesa Aaltosen valokuvateos Aurajokirannasta

Valokatkaisimet ovat tämän kodin herkku. Voi että miten ihana valinta! Vanhempien makuuhuoneessa  on upea valoa taittava tapetti ja seinällä Kaj Stenvallin grafiikkateos.

Lasten makuuhuoneen taidekollaasiin oikeaan yläkulmaan on lentänyt Reima Nurmikon lintumaalaus. Elämän huippuhetkiä ja mitaleita sulassa sovussa. 

Täällä talon toisessa päädyssä on pelimiehen unelmahuone.  Patrik on kova biljardiharrastaja ja taloon oli saatava paikka pöydälle. Loistava valinta. Punainen verka suorastaan kutsuu pelaamaan.  Täällä pelaillaankin ystävien kanssa usein, Pia kertoo.

Huoneen seinällä on komea ja vaikuttava punasävyinen Elina Liikasen teos.

Sokerina pohjalta talon päädystä löytyy saunaosasto ja toimiva kodinhoitohuone. Talon päädystä pääsee myös vilvoittelemaan saunan jälkeen. 

 Suuri Kiitos Edmanin perheelle!

   Oli ilo käydä teillä.

Taiko-taidekauppa verkossa

https://www.taiko.art/

IG@taikofi

FB@Taiko.art.Suomi