Liikunnallisen perheen koti Maskun Piiksvuoressa

27.10.2019

Tervetuloa Maskuun!

Masku sijaitsee Turun kupeessa n. 20 min ajomatkan päässä Turun keskustasta. Piiksvuori on uudehko asuinalue, jossa rakennetaan paljon. Täällä v. 2010 rakennetussa Kastellin valokaarimalliston puutalossa asuu aktiivinen nelihenkinen perhe. Vanhemmat Maria ja Mikko työskentelevät opettajina ja viettävät aktiivista lapsiperheen arkea ja aikaa kuluu paljon liikuntaharrastusten parissa. Joonatan ja Ellalotta käyvät koulua Maskussa ja harrastavat joukkueaerobiciä, salibandya ja jääkiekkoa. Maria on ahkera saliharrastaja ja liikkuja. Mikko toimii vapaa-aikana myös valmentajana ja golfaa poikansa kanssa kesäisin. Perhe nauttii matkustelusta ja viettää aikaa kesämökillään.


Valaistus on tässä kodissa suunniteltu loistavasti.  Kirkas työskentelyvalo saadaan isosta upeasta olohuoneen valaisimesta ja useasta spottivalosta. Himmentimellä luodaan tunnelmaa ja kodikkuutta.  Useat pienet valot antavat ihanaa epäsuoraa valoa.

Ison pöydän ääreen mahtuvat perhe ja ystävät. Tilaa valaisee klassinen Yki Nummen Lokki-valaisin.

Arki sujuu tässä talossa mutkattomasti. Sen takaavat toimivat asuintilat ja säilytysratkaisut. Talon asuinpinta-ala on 176 neliötä; kolme makuuhuonetta, työhuone, olohuone, keittiö, kodinhoitohuone, sauna ja pesutilat. Pihalla on lisäksi autokatos varastolla. Eteisessä on reilusti tilaa vaatteille ja kengille. Aulassa suuri kaapisto ottaa vastaan lisää varusteita ja arjen tavaroita.

Kodin sydän on keskeltä taloa sijaitseva varaava takka, joka lämmittää tasaisesti.  Katto nousee yli kolmen metrin korkeuteen ja tuo upeaa avaruuutta. Valoisuutta tuo myös vaaleat lattiat, seinät ja katto.  Olohuone kokoaa perheen yhteen muhkealle sohvalle. Takapiha jää suloisesti talon syliin, koska talo on hieman L-muotoinen. Siellä on mukava viettää kesäpäiviä grillaten ja ulkopalju lämpiää myös talvisin.

Eteisen WC on mukavasti lasten makuuhuoneiden vieressä. Talosta löytyy kolme WC:tä, talon jokaisesta päädystä - kätevää!


Kodin Puustelli-keittiö on huolella suunniteltu. Saareke antaa lisää työskentelytilaa ja sen äärellä sujuu nopea arkiruoka ja aamiainenkin. Kodinkoneiden ergonomiset sijoittelut miellyttävät asukkaita. Astianpesukoneen tyhjentäminen, kuin uunin käyttökin sujuu mukavammin.


Makuuhuoneissa korostuvat jokaisen perheenjäsenen oma persoonallisuus. Lapsien omissa valtakunnissa on ihana laittaa leikit ja vetäytyä unille omaan rauhaan. Työhuoneessa onnistuu rauhallinen työskentely. Työhuoneesta on suora näkymä olohuoneeseen. TV-tason päällä tunnelmaa luo kynttiläjalat, Eero Aarnion Tupla Kupla-valaisin ja vinyylilevysoitin.


Vanhempien makuuhuoneessa on upea pukeutumishuone ja oma WC. Omaa rauhaa, sanoi Maria hymyillen. Kukapa ei tällaisessa tilassa viihtyisi. Vaatteet sujahtavat paikoillensa ja tilat on helppo siivota.  Unelma.

Saunaosaston yhteydestä löytyvät arkea helpottava kodinhoitohuone, pukuhuone sekä WC. Materiaaleina seinissä on ihana lämmin sormipaneeli ja ajattomia tummia sekä vaaleita laattoja.  Saunassa ottaa löylyt isommallakin porukalla.  Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Kodin säiltyskaapit, keittiötä lukuun ottamatta, on tilattu Mynämäkeläiseltä Puutyö Harri Miettiseltä. Maria kertoo, että ovat olleet kaappeihin todella tyytyväsiä. Ne ovat kestäneet hyvin jokapäiväistä käyttöä. Tästä kodista huokuu lämpö ja luokseen kutsuva tunnelma. Oli ilo vierailla teillä.

  Iso kiitos Marian perheelle!

Marraskuussa pääsemme kurkistamaan  käsityötaitajan kotiin Turun jokirantaan.

L i v i n g - Rakkaudesta koteihin!