Lapsiperheen toimiva omakotitalounelma Raisiossa

17.02.2020

Istun täällä Päivi ja Markus Männistön perheen avarassa keittiössä.  Kun tein juttua oli lauantai aamupäivä. Nuorimmaiset leikkivät tullessani isän kanssa ulkona, taisi olla niitä ainoita lumisia päiviä täällä Varsinais-Suomessa. Perheen koti sijaitsee Turun ja Raision rajalla Kuloisten asuinalueella. Komea kivi-puutalo nousi pystyyn osittain valmistalosuunnitelmien ja oman suunnitelmien tuloksena. Täytyy kyllä myöntää, että huolella laadittu on puoleksi tehty. Toimivuus ja estetiikka kulkevat tässä kodissa käsikädessä.

Päivi työskentelee luokanopettajana ja Markus asiakkuuspäällikkönä julkiskalusteiden parissa. Lapset Myy ja Meo ovat vielä päiväkoti-ikäisiä. Yhdessä he viihtyvät retkeillen ja urheillen. Koko perhe on viihtynyt alueella mainiosti, Päivi kertoo.

Päivi ja Markus ovat tehneet paljon pihaan itse maisemointitöitä sekä rakenteita. Työtunteja on saatu tähän pihaan kulumaan varmasti useita. Talo sijaitsee omalla kalliopohjaisella rinnetontilla. Takapiha suuntaa kaupungin puistoalueeseen ja palvelut ovat aivan kivenheiton päässä. Talossa on 154 neliötä ja valmistui 2013-14 vaihteessa. 

Eteinen ottaa vastaan vieraat ja tuttavat

Alakerrassa

Talon alakerrasta löytyy vierasmakuuhuone, Myyn huone, kodinhoitohuone, WC, varasto sekä suihkutilat ja sauna.  Vaaleat rappuset johtavat yläkertaan, jossa vietetään yhteistä aikaa eniten.

Myy harrastaa voimistelua ja kylläpä helponnäköisesti temput sujuukin. Klikkaa Myyn makuuhuoneen kuvat suuremmiksi.

Kodinhoito on A ja O

Päivi kertoo, ettäa arjessa kodinhoitohuoneen läpi kuljetaan päivittäin. Täällä riisutaan lasten kuravaatteet, putsataan kengät ja pyykätään. Tilassa on runsaasti kaappitilaa ja pesukoneet pysyvät siististi piilossa liukuovien takana.

Alakerrassa on myös laadukkailla materiaaleilla sisustettu WC.

Tässä valoisassa vierashuoneessa, joka sijaitsee alakerrassa, on hyvä vieraiden nukkua ja viihtyä. Vaaleat materiaalit ja tekstiilit ovat huoneen ja koko kodin kantava värimaailma. 

Yläkertaan tullessa seinillä on kuvankauniita kanvastauluja perheestä ja ihanista yhteisistä hetkistä.

Keittiössä ja olohuoneessa tapahtuu


Huonekorkeus yläkerrrassa on hulppea. Tilan keskellä on varaava takka ja sen takana kaunis valkoinen liesituuletin, joka nostaa tilan tunnun aivan uudelle tasolle.

Suuri pöytä kutsuu syömään suuremmankin porukan. Tässä kodissa ovat lempeästi yhdistetty valkoinen, heleän vaaleanpunainen ja harmaa. Kauniit koivu efektit läpi yläkerran ovat myös olleet perheen mieleen.

olohuoneesta on kulku takapihalle ja katetulle terassille.

Vanhempien makuuhuone on talon kulmassa. Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Meon huoneessa on hurmaava turkoosin vihreä ja valkoinen sisustus.

Olohuoneessa on myös Johanna Hörkön Turku-aiheisia grafiikkatöitä. Päivi ja Markus asuivat ennen Portsassa ja toisessa taulussa oli kuvattuna heidän entisen kotitalonsa pääty. Oli pakko ostaa tuo työ muistoksi. Sillä on kiva tarina, Päivi kertoo hymyillen. 

Lämmin kiitos Männistön perheelle!

Olipa kerrassaan ihanaa vierailla teillä.

Lähtiessäni perheen pienimmillä alkoi olla jo lounashetki ja kokkailut aloitettiin nopsaan yhdessä.  Tässä keittiössä on helppoa puuhailla lasten kanssa. Toivon teille monia ihania hetkiä kodissanne ja aurinkoista kevään odotusta koko perheelle!

-Maarit