Käsityötaiteilija Hennan koti Turun sydämessä

17.11.2019

Tervetuloa Piispankadulle!

Olen Turun jokirannassa, kivenheiton päässä Tuomiokirkolta. Tunnelma tässä yli satavuotiaassa talokaunokaisessa on seesteinen. Tässä kodissa asuu Henna Hintsanen, joka on viihtynyt asunnossaan jo 14 vuotta, eikä kiire ole minnekään muualle. Talon sisäpihalla piharakennuksessa lämpiää puusauna taloyhtiön asukkaille. Pihapiiri on rauhallinen ja kaikki kaupungin palvelut löytyvät kävelymatkan päästä. Kyllä näissä vanhoissa taloissa on vain upea tunnelma; huonekorkeus, lautalattiat ja tässä kodissa asukkaan nerokkaat tilajärjestelyt sekä sisustusratkaisut. Tämä 40 neliön asunto on tehokkaasti käytössä. Hennan työtilakin löytyy täältä. Suorastaan vaikuttavaa, miten koti saadaan niin toimivaksi. Hennan kotia koristavat hänen useat käsityötaidonnäytteet.

Hennan olohuoneen matto on hänen itse tekemänsä. Myös punainen lämmin villaviltti on hänen kutoma. Vilttejä Henna kutoo myös tilauksesta asiakkkaileen. Taustalla oleva mustavalkea taideteos on myös Hennan käsialaa.

Henna on koko elämänsä tehnyt paljon käsitöitä; ommellut, kutonut, neulonut sekä nyt viimevuosina perustanut HENNAN- brändin, oppinut hopeasepäksi ja tehnyt itselleen kursseillaan jopa nahkakengät. Peruskoulun jälkeen Henna reippaana hevosharrastajana päätyi viettämään välivuotta työskennellen tallilla. Siellä hän alkoi korjailemaan hevostarvikkeita, satulavöitä ja maksoi itselleen osan ratsastustunneista omalla käsityöllään. Kun välivuosi oli päättynyt, hän pääsi ompelijan oppisopimuskoulutukseen, joka kesti kolme vuotta. Siinä työpaikassa vierähti yhteensä seitsemän vuotta ja Henna pääsi tekemään pukuja mm. linnanjuhliin ja jopa eduskunnan puhemiehelle. Hän kertoo, että työ oli kova koulu, mutta sieltä hän on parhaan oppinsa saanut. Tarkka ja huolellinen kädenjälki näkyy Hennan töistä.  Nyt Henna on opintovapaalla ja opiskelee tekstiilisuunnittelua. Sitä ennen hän on työskennellyt vuosia vaatealalla esimiestehtävissä tunnetulla Pohjoismaalaisella brändillä.

Henna lämmittää asuntoa varaavalla takalla talvisin ja puut onkin sievästi pinossa takan vieressä. Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Asunnon kruunaa kaunis erkkeri, jossa Hennan orkideat viihtyvät mainiosti.  Valo tulvii sisään asunnon molemmista päädyistä. Tänään vierailulla kuitenkin oli tyypillinen marraskuinen harmaa sää, mutta kynttilät ja ihana takka loi lämmintä tunnelmaa.

Työtilan Henna on saanut sopimaan olohuoneen yhteyteen. Täällä syntyy monenlaisia hopeakoruja miehille, naisille ja muistoksi erilaisiin elämäntilanteisiin. Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Sain kokeilla näitä kauniita Bunka-korvakoruja. Ne ovat niin ihanat ja kevyet. Ja muistoksi sain valita omat. Mustat lähtivät mukaani. Kiitos!

Kaunis kaappi jakaa tilan eteisen ja keittiö välissä. Keittiöön mahtuvat kaikki kodinhoidon toiminnot. Suihkuhuoneeseen ja WC:n mennään eteisestä. Kaikki kompaktisti lähellä.

Hennan makuuhuoneeseen kuljetaan keittiön läpi. Henna on sijoittanut sängyn rauhalliseen paikkaan sisäpihan puolelle. Ainut mistä oli pakko luopua, oli keittiön pöytä Henna naurahtaa. Kaunis makuuhuoneen valaisin kiinnitti huomioni heti.  Sen valoja saa vaihdeltua eri asentoihin ja muotoihin. Kerrassaan ihana!

Keramiikkaakin Henna on ehtinyt työstämään. Nämä kauniit keltamustat astiat ovat Hennan tekemiä ja kuvittamia.


Mielenkiintoiset yksityiskohdat tekevät tästä kodista uniikin. Tämä kaunis Masai-heimon naisten tekemä kaulakorun Henna sai Afrikan -matkaltaan Masai-heimon naiselta. Hetki oli ollut ainutlaatuinen.Suuri Kiitos Hennalle, oli ilo vierailla kotonasi! 

Hennan tuotteita voit käydä ihastelemassa ja hankkimassa  Instagramin ja facebookin kautta.

IG @hennandesign

muut jälleenmyyjät

@designbyturku

@beautyqhair

@vaatepuu

@taitovarsinaisuomi